Moink Balls

Moo!!! Oink!!!! De geluiden die ooit de basis legden voor deze BBQ klassieker. Je begrijpt hem al, de Moink Balls worden gemaakt met zowel rund- als varkensvlees, in de vorm van half-om-half gehakt. Rubben, balletjes draaien en spek er omheen. Easy peasy en super lekker.

Ingrediënten

  • Half om half gehakt 750 gram
  • Zakje geraspte Parmezaanse kaas 40 gram
  • Losgeklopt ei 1
  • Paneermeel 60 gram
  • Fijngehakte knoflook 2 eetlepels
  • Zeezout ¼ theelepel
  • Versgemalen zwarte peper 1 theelepel
  • Melk 125 ml
  • Gedroogde oregano 1 theelepel
  • Gedroogde peterselie 2 theelepels
  • Ontbijtspek 300 gram
  • Oxxhead Rub ‘em all
  • BBQ saus
  • Cocktailprikkertjes

Bereiding

Afhankelijk van hoe snel je wilt eten, kan het gemakkelijk zijn om alvast de kolen aan te stoken zodat de barbecue sneller op temperatuur is. De temperatuur om de beste garing te krijgen is ongeveer 110ᵒC.

Doe alle de ingrediënten behalve de Rub in een bak. Zorg dat je de ingrediënten goed door het gehakt kneedt. Alles goed gemengd?

Tijd om de ballen vorm te geven
Draai van het gehakt balletjes ter grootte van een golfbal, zo heb je de perfecte vorm en past het ontbijtspek er goed omheen.

Laat de MOINK-balls lichtjes rollen door een bedje van onze Oxxhead Rub ‘em All-kruiden. Om ze vervolgens te bekleden met een plakje ontbijtspek. Je vouwt deze er omheen en zet hem vast met een cocktailprikker.

Op de barbecue
Tijd om de ballen te garen. Zorg dat de barbecue een kerntemperatuur heeft van 110 ᵒC. Leg de MOINK-balls drie kwartier op de barbecue (deksel dicht), om ze vervolgens af te lakken met de bbq-saus. Om ze vervolgens nog een kwartier tot half uur te laten garen op bbq met dichte deksel.

Easy peasy toch? Geniet!

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *